Uncategorized

Històries de Súper veïns i veïnes: un grup inclusiu de Barcelona

Written by JoanaCaminal

Des que vaig començar a parlar amb l’Ana em va fascinar la seva energia i vitalitat quan parlava del grup de barri que van formar fa uns mesos. Gent de totes les cultures i edats que es reuneixen de manera regular a diferents bars i zones d’oci del veïnat. És una de les històries finalistes als Premis Nextdoor als Súper veïns i veïnes. Ens ho explica ella mateixa:

IMG_20190512_125444_695

1.- Quin tipus de grup sou?

Som un grup social, heterogeni, multiracial, multilingüe, amb un rang d’edats dels components enorme. És un grup activíssim (rarament baixem dels 300 missatges diaris!), ben avingut, educat, de gent guapa, acollidora, divertida, oberta, integradora, extravertida i, com s’ha demostrat avui diumenge, solidària i que fomenta el caliu.

2.- Quin és el vostre propòsit final?

El propòsit amb què la Marta i la Violant van crear el grup va ser conèixer gent del barri amb qui passar-s’ho bé, fer activitats lúdiques (vermuts, paelles, calçotades, visites a markets,…), o culturals, (anar al cinema o al teatre…) i trobar un espai en què ens trobem bé i riguem. Riem moltíssim! I això és una teràpia al·lucinant. I és que alguns de nosaltres estem tovets per separacions recents, o potser no tant, i posem les nostres experiències, el nostre bon humor i la nostra alegria al servei de qui les pugui necessitar.

La Marta, quan va escriure el seu primer missatge al Nextdoor, de fet volia trobar un grup ja consolidat per poder fer activitats amb gent del barri. Ella va ser la primera sorpresa en veure quanta gent li va contestar que buscàvem el mateix. La Violant va ser la primera i, juntes, van decidir obrir el grup, en què ja hi ha 46 membres.  Ens vam començar dient “Gent del Barri” i ara, després de milers de missatges i unes quantes trobades plenes d’humor, alegria i bon rotllo, hem passat a dir-nos “Cotorres del barri”.

WhatsApp Image 2019-05-28 at 22.56.28

3.- Per què creieu que us mereixeu el reconeixament de Super veïns i Super veïnes?

Creiem que és un reconeixement al fet d’haver-nos ajuntat, per la bona acollida que ha tingut la seva iniciativa i a la increïble capacitat de convocatòria (som 47 membres!).

??

I vosaltres? Voleu formar un grup similar al vostre barri? Comenteu i deixeu la vostra opinió! ??

 

Leave a Comment

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Theme is edited